Heb je zin in een warme maaltijd, maar heb je geen zin om lang in de keuken staan? Maar wil je wel een gezonde en voedzame maaltijd eten? Lees dan even verder voor het recept van deze lekkere soep van zoete aardappel!
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel
- 3 grote wortels
- 2 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- Verse tijm
- Italiaanse kruiden (poeder)
- Kurkuma (poeder)
- 2 cm verse gember
- Kokosolie of ghee
- 4 tl bouillonpoeder (vrij van gist) of 2 bouillonblokjes (vrij van gist, biologisch)
Bereiding
- Was de groenten en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Snijd ook de wortel in schijfjes.
- Pel de sjalotjes en snipper fijn. Doe hetzelfde met de knoflook (of pers deze). Houd apart.
- Was de verse gember en snijd in stukjes.
- Neem een grote (soep)pan en doe hier 2 eetlepels kokosolie of ghee in.
- Fruit de knoflook en sjalotjes op laag vuur totdat deze glazig zijn (+- 3 minuten).
- Voeg de gesneden zoete aardappel en wortel toe en bak deze 5 minuten. Pas op dat de knoflook niet verbrandt. Schep goed om.
- Snijd tijdens het bakken de tijm en eventueel andere verse kruiden fijn (ik gebruik vaak wat ik in huis heb, kan zelfs iets van dille of basilicum zijn. Beide is lekker!).
- Voeg de bouillonpoeder of bouillonblokjes, de verse gesneden kruiden, de Italiaanse kruiden, kurkuma, verse gember en 750 ml water toe en zet op zacht vuur. Roer even goed door.
- Laat het mengsel gedurende 20 minuten (met een deksel) zacht koken.
- Check na 20 minuten even of de zoete aardappel en wortel goed zacht zijn. Is dit zo? Dan is je soep klaar om gepureerd te worden!
- Haal de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Schep de soep in een kom en voeg eventueel edelgistvlokken toe (zoals ik heb gedaan) voor extra veel vitamines en mineralen.
- Bon appetit!
*Met dit recept kan je drie tot vier kommen vullen. Ik houd van een dikkere soep, dus daar is het recept ook op gebaseerd. Houd jij van een meer vloeibare soep? Voeg dan meer water toe.