Ben je vaak moe of futloos, heb je last van je buik of regelmatig hoofdpijn?

Of wil je gewoon weten of je lichaam voldoende vitamines en/of mineralen tot zijn beschikking heeft?​

Dan is een Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) echt iets voor jou!

De EMB is een speciale bloedtest waarbij er zowel met een reguliere als complementaire visie naar het bloed gekeken. Hierdoor kunnen we inzicht krijgen in de optimale waardes qua vitamines, mineralen en vetzuren in jouw lichaam. Ook kunnen we hierdoor inzicht krijgen in bepaalde energetische belastingen die ten grondslag kunnen liggen aan bepaalde klachten die je ervaart. Dus ben je regelmatig moe en futloos, zijn je hormonen uit balans, slaap je slecht, verlies je onmogelijk gewicht of heb je vaak last van je darmen? Dan kan deze bloedtest hele waardevolle inzichten geven.

(Vage) klachten komen namelijk altijd ergens vandaan, alleen soms is de oorzaak moeilijk te achterhalen. Deze bloedtest laat zien aan welke vitamines of mineralen jij een energetisch tekort hebt, of er sprake is van energetische intoleranties, welke organen extra ondersteuning kunnen gebruiken en bijvoorbeeld of er sprake is van een energetische belasting met een parasiet, virus of bacteriële infectie. Wat hele waardevolle informatie is, want hierdoor kunnen we samen jouw klachten op een veel efficiëntere manier aanpakken. We weten hierdoor precies waar we als eerste aan moeten werken. Dat maakt deze test heel waardevol. Ik ben daarom altijd een voorstander van een bloedtest. We kunnen zo direct de oorzaak aanpakken, zodat jij je snel weer lekker in je vel zit. Want dat is natuurlijk het doel! 

Wat meten we precies met deze bloedtest?

 • Vitaminenpanel (vitamine A, C, D etc.)
 • Mineralenpanel (calcium, magnesium, zink etc.)
 • Spoorelementenpanel (koper, seleen, jodium etc.)
 • B12-status
 • Vetzuurbalans (omega 3)
 • pH en zuurbase balans 
 • Leverbelasting
 • Energetische conditie darmflora en darmslijmvlies 
 • Darmverstoring (bijv. energetische belasting van de spijsvertering)
 • Adrenale status (bijv. energetische stress belasting en reactie)
 • Pancreasinsufficiëntie (bijv. energetische belasting van de alvleesklier, insuline)
 • Energetische verstoring neurotransmitters
 • Electrosmog belasting
 • Geopathische belasting
 • Parasiet- en schimmel belasting
 • Virale en post-virale belasting 
 • Bacteriële belasting (bijv. energetische belasting met Borrelia burgdorferi)
 • Toxische belasting, problemen met de ontgifting
 • Vrije radicaal belasting
 • Energetische intolerantie voor lactose, zuivel van de koe en/of geit, soja, gluten en/of tarwe, exorfinen, histamine etc.
 • En nog een groot scala aan overige energetische belastingen
 • Rode bloedcellen
 • Witte bloedcellen 
 • Trombocyten (bloedplaatjes)
 • Hemoglobine (Hb)
 • Hematociet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV)
 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Het doel van de Energetisch Morfologische Bloedtest is om inzicht te krijgen in welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten die je ervaart.

Hoe gaat deze bloedtest in zijn werk?

In tegenstelling tot een reguliere bloedtest, worden er niet meerdere buisjes bloed afgenomen maar zijn er slechts enkele druppels bloed nodig. Daarom wordt er gebruik gemaakt van een prikpen en voel je er dus ook niets van. Makkelijk, snel en pijnloos dus!

Na het verzamelen van enkele druppels bloed gaat het in een speciaal pakketje richting een gespecialiseerd laboratorium, waar ze het bloed analyseren (duurt meestal ongeveer 3 weken). In dit laboratorium wordt het bloed op drie verschillende manieren geanalyseerd. Allereerst wordt er gekeken naar de hematologie, dit doet een arts normaal ook. Hierbij wordt er gekeken naar het hemoglobine gehalte in het bloed en de hoeveelheid witte en rode bloedcellen. Daarnaast wordt er het bloed bekeken onder de microscoop en wordt er op basis van trillingen gekeken naar energetische belastingen (zoals bij bioresonantie wordt gedaan). De combinatie van deze drie methoden zorgt voor een uitgebreide uitslag waarin we inzicht kunnen krijgen vanuit verschillende invalshoeken. Vanuit de reguliere geneeskunde, door middel van de hematologie, maar ook op basis van bijvoorbeeld de Chinese geneeskunde.

Op basis van deze uitslag maak ik een persoonlijk voeding- en evt. suppletieadvies, waar jij direct mee aan de slag kan. In dit plan kan je ook de complete uitgeschreven uitwerking van de bloedtest vinden. De uitwerking van de test is zo uitgebreid dat je precies begrijpt wat er uit de test is gekomen en waarom bepaalde adviezen voor jou een goed idee zijn. Dit vind ik heel belangrijk, omdat ik wil dat je na de test precies begrijpt wat er precies in jouw lichaam gaande is en waarom ik het advies geef, wat ik geef. En geen zorgen, ik leg het allemaal zo uit dat iedereen dit kan volgen. De uitslag en het advies bespreken wij natuurlijk ook uitgebreid in een vervolgconsult. Vervolgens hebben wij na 3 maanden nog een keer contact en kan jij al je vragen stellen. We zullen dan even evalueren hoe de afgelopen maanden zijn gegaan en welke vervolgstappen er wellicht nog nodig zijn. Ook dan krijg je nog concrete handvatten mee, zodat je nog meer stappen kan zetten om je lekker en fijn in je vel te voelen. Indien gewenst is het ook mogelijk om een traject te starten aan de hand van het advies, zodat wij met hele gerichte stappen ervoor kunnen zorgen dat jij snel weer lekker in je vel gaat zitten. Klik daarvoor hier.

Is het niet mogelijk om langs te komen?

Geen probleem! Ook als je niet naar de praktijk kan komen is het mogelijk om een EMB test laten doen. Jij krijgt dan van mij een formulier opgestuurd waarmee je naar een prikpunt bij jou in de buurt gaat om een buisje bloed af te laten nemen (dit gaat dus niet via een vingerprik). Dit wordt dan naar het laboratorium gestuurd en ik ontvang de uitslag. Ook dan werk ik de test uit en maak ik een persoonlijk voeding- en evt. suppletieadvies. Het enige verschil is dat de afspraken, dus de intake, het vervolgconsult etc. plaatsvinden via het programma Zoom. Ook dan leg ik je precies uit wat er uit de test is gekomen en hoe je bepaalde problemen kan aanpakken. Ook kan je dan vragen stellen. Je ontvangt verder alle informatie en wat we besproken hebben via de mail (dit is ook zo bij fysieke afspraken). Vervolgens is er na 3 maanden nog een keer contact, om te kijken hoe het met je gaat, waar je nog hulp bij kan gebruiken en natuurlijk om vragen te stellen. Ook dit zal dan via Zoom zijn. Uiteraard is het ook dan mogelijk om te kiezen voor een behandeltraject naar aanleiding van het advies. Klik daarvoor hier.

Voorbeeld van uitslagen

Cliënt A (25 jaar)
De EMB test liet zien dat cliënt A haar darmen en hormonen uit balans waren. Daarnaast was er sprake van een groot tekort aan vitamine B12 en magnesium en een licht tekort aan vitamine B1. Daarnaast is de lever overbelast en zijn er verhouding veel monocyten aanwezig in het bloed. Ook liet de EMB zien dat deze cliënt niet goed tegen gluten en lactose kan en dat er sprake is van een hoge belasting aan exorfinen. Door middel van gericht advies werken wij nu samen aan het herstellen van de darmen en de hormonen en worden de tekorten aangevuld. 

Cliënt B (35 jaar)
De EMB test liet zien dat cliënt B intolerant is voor zuivelproducten (van de koe) en dat er sprake is van een parasitaire belasting. Ook is de darmflora uit balans (dit komt vaak samen voor) en is er sprake van een disbalans in de neurotransmitters. Bovendien is er sprake van licht tekort aan vitamine C en een groot tekort aan omega 3 en magnesium. Met een gericht voedings- en suppletieadvies zijn we aan de slag gegaan om de parasitaire belasting te verminderen, de darmflora weer in balans te brengen en de voedingstekorten aan te vullen.

Ervaringen van klanten

Veelgestelde vragen

Jazeker! De meeste klanten laten bloed prikken bij een prikpunt in de buurt, dat is helemaal geen probleem. Het bloed wordt dan naar het gespecialiseerde laboratorium gestuurd en ik ontvang te uitslag van de test. De uitslag bespreken we dan via Zoom (online programma) of via de telefoon, net wat jij prettig vindt.
Niet veel! Als je bij mij langs komt is het bloed via een vingerprikje genoeg. Als je naar een lokaal prikpunt gaat, volstaat 1 buisje.

Over het algemeen krijg ik de uitslag na ongeveer 3 weken. Ik laat je weten wanneer de uitslag binnen is, zodat we een afspraak kunnen plannen om de uitslag te bespreken.

Jazeker! Op basis van de uitslag van de EMB werk ik een geheel persoonlijk voedings- en suppletieplan uit, waarin de uitslag nog een keer wordt besproken (in begrijpbare taal!), je een plan van aanpak, persoonlijk voedings- en evt. suppletieadvies, recepten, voorbeeld dagmenu’s en keuzelijsten vindt. Alles wat je nodig hebt om je vage klachten aan te pakken!

Natuurlijk! Als we de uitslag van de EMB bespreken, bespreken we ook wat jij denkt dat je nodig hebt om op de lange termijn je vage klachten aan te pakken. Als we beide het idee hebben dat jij baat hebt bij coaching, dan kan je losse consulten boeken of we stellen een persoonlijk traject samen. Een persoonlijk traject bevat ook altijd de mogelijkheid om vragen te stellen via de mail en je krijgt mijn mobiele nummer zodat je altijd mijn hulp in kan schakelen, waar je ook bent.

De EMB kan zeker ook bij kinderen worden uitgevoerd. Dit kan door middel van bloedafname, maar ook door middel van wangslijmvlies. Als kinderen dus bang zijn voor naalden of prikjes, kan een groot deel van het onderzoek nog steeds worden uitgevoerd door middel van wangslijmvlies. Stuur even een mailtje als je vragen hebt hierover, ik leg je graag meer uit.

Hoeveel kost de EMB?

EMB traject - nieuwe klant

Nog geen eerdere afspraken gehad
550
 • Uitgebreide intake á 90 minuten
 • Bloedafname voor EMB
 • Bepaling neurotransmitter profiel
 • Uitgebreid vervolgconsult á 60 min om de uitslag te bespreken
 • Persoonlijk voeding- en suppletieplan met de uitgewerkte uitslag, plan van aanpak, advies en tips wat betreft voeding en suppletie
 • Persoonlijk suppletie schema
 • Contactmoment na 3 maanden om voortgang te bespreken
 • 10% korting op supplementen
Populair

EMB traject - hertest

Al eerder een EMB of coaching traject gevolgd
350
 • Kort consult á 30 minuten om huidige gezondheidssituatie te bespreken
 • Bloedafname voor EMB
 • Bepaling neurotransmitter profiel
 • Uitgebreid vervolgconsult á 60 min om de uitslag te bespreken
 • Update van je persoonlijk voeding- en suppletieplan met de uitgewerkte uitslag en vergelijking met de uitslag van de vorige test, een nieuw plan van aanpak en een update wat betreft voeding en suppletieadvies
 • Update persoonlijk suppletie schema
 • Contactmoment na 3 maanden om voortgang te bespreken
 • 10% korting op supplementen

*De kosten van een EMB is inclusief de bloedtest zelf (materiaal en inkoop), verzendkosten, de afnametijd, de analysetijd in een gespecialiseerd laboratorium, het bespreken van de uitslag en het plan van aanpak tijdens een vervolgconsult en het opstellen van een persoonlijk voeding- en evt. suppletieadvies. De uitwerking van de test is zo uitgebreid dat je precies begrijpt wat er uit de test is gekomen en waarom bepaalde adviezen voor jou een goed idee zijn. De EMB is eventueel in twee termijnen te betalen.

Let op: de EMB en gegeven adviezen zijn slechts ter indicatie en zijn niet bedoeld om een diagnose te stellen en/of het genezen, behandelen of voorkomen van ziekte. Indien noodzakelijk zal er altijd een doorverwijzing naar de huisarts worden gegeven, zodat deze de situatie kan beoordelen en eventuele vervolgstappen in gang kan zetten. Het voedings- en suppletieplan wordt geschreven aan de hand van de door de cliënt beschikbaar gestelde informatie en heeft een energetische en/of holistische insteek. Om deze reden kunnen waarden uit deze test op geen enkele wijze vergeleken worden met reguliere waarden. Het geschreven advies vervangt nooit de diagnostiek, verpleging en verzorging vanuit de reguliere gezondheidszorg. Het opvolgen van het gegeven advies is geheel op eigen risico.

Scroll naar boven