Ben je vaak moe of futloos, heb je last van je buik of regelmatig hoofdpijn?

Of wil je gewoon weten of je lichaam voldoende vitamines en/of mineralen tot zijn beschikking heeft?​

Dan is een Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) echt iets voor jou!

Met deze speciale bloedtest kunnen we veel meer zien dan een reguliere bloedtest. We kunnen hiermee kijken naar eventuele intoleranties, maar ook naar pre-klinische belasting. Dit is het stadium voordat klachten krijgt. Ook weten we zeker dat er toch niet andere dingen ten grondslag liggen aan je klachten, waardoor de behandeling een stuk efficiënter is.

(Vage) klachten komen namelijk altijd ergens vandaan, alleen soms is de oorzaak moeilijk te achterhalen. Deze bloedtest laat precies zien waar jij een tekort aan hebt, of er sprake is van intoleranties, welke organen extra ondersteuning kunnen gebruiken en bijvoorbeeld of er sprake is van een belasting met een parasiet, virus of bacteriële infectie. Het is daarom ook mogelijk dat er belastingen worden gevonden die regulier worden gemist, denk bijvoorbeeld aan een belasting met EBV of de ziekte van Lyme. Wat hele waardevolle informatie is, want een belasting zorgt niet altijd voor de uiting van dezelfde klachten.

Dus naast het feit dat we precies zien wat er in jouw lichaam gaande is, kunnen we met deze bloedtest veel gerichter te werk gaan, omdat we precies weten waar we als eerste aan moeten werken. Dat maakt deze test heel waardevol. Ik ben daarom altijd een voorstander van een bloedtest. We kunnen zo direct de oorzaak aanpakken, zodat jij je snel weer lekker in je vel zit. Want dat is natuurlijk het doel!

Wat meten we precies met deze bloedtest?

 •  Vitaminenpanel (vitamine A, C, D etc.)
 • Mineralenpanel (calcium, magnesium, zink etc.)
 • Spoorelementenpanel (koper, seleen, jodium etc.)
 • B12-status
 • pH balans (zuurtegraad van het lichaam)
 • Leverbelasting
 • Conditie darmflora en darmslijmvlies (indicatie leaky gut/lekkende darm syndroom)
 • Darmverstoring (bijv. spijsverteringsstoornissen of opnameproblemen)
 • Adrenale status (stress, cortisol, bijnierfunctie)
 • Pancreasinsufficiëntie (functioneren van je alvleesklier en insulineresistentie)
 • Geopathische stress
 • Parasiet- en schimmel belasting (bijv. Candida, zorgen vaak voor darmklachten)
 • Virale en post-virale belasting (bijv. EBV, veroorzaakt vaak vermoeidheidsklachten)
 • Bacteriële belasting (bijv. Borrelia burgdorferi cq de ziekte van Lyme)
 • Toxische belasting (gifstoffen)
 • Vrije radicaal belasting
 • En nog een groot scala aan overige belastingen
 • Rode bloedcellen
 • Witte bloedcellen 
 • Trombocyten (bloedplaatjes)
 • Hemoglobine (Hb)
 • Hematociet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV)
 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Het doel van de Energetisch Morfologische Bloedtest is om inzicht te krijgen in welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten die je ervaart (of die klachten zullen geven in de toekomst).

Hoe gaat deze bloedtest in zijn werk?

In tegenstelling tot een reguliere bloedtest, worden er geen buisjes bloed afgenomen maar zijn er slechts enkele druppels bloed nodig. Daarom wordt er gebruik gemaakt van een prikpen en voel je er dus ook niets van. Makkelijk, snel en pijnloos dus!

Na het verzamelen van enkele druppels bloed gaat het in een speciaal pakketje richting een gespecialiseerd laboratorium, waar ze het bloed analyseren (duurt meestal ongeveer 2-2.5 weken). Op basis van deze uitslag maak ik een persoonlijk voeding- en evt. suppletieadvies, waar jij direct mee aan de slag kan. Deze bespreken wij ook uitgebreid in een vervolgconsult. Vervolgens hebben wij na 2 maanden nog een keer contact via de mail en kan jij al je vragen stellen. Indien gewenst is het ook mogelijk om een traject te starten aan de hand van het advies, zodat wij met hele gerichte stappen ervoor kunnen zorgen dat jij snel weer lekker in je vel gaat zitten. Klik daarvoor hier.

Is het niet mogelijk om langs te komen?

Geen probleem! Ook als je niet naar de praktijk kan komen is het mogelijk om een EMB test laten doen. Jij krijgt dan van mij een formulier opgestuurd waarmee je naar een prikpunt bij jou in de buurt gaat om een buisje bloed af te laten nemen (dit gaat dus niet via een vingerprik). Dit wordt dan naar het laboratorium gestuurd en ik ontvang de uitslag. Ook dan maak ik een persoonlijk voeding- en evt. suppletieadvies.

Tijdens de vervolgafspraak (kan ook online via skype of zoom) leg ik je precies uit wat er uit de test is gekomen en hoe je bepaalde problemen kan aanpakken. Ook kan je dan vragen stellen. Je ontvangt verder alle informatie en wat we besproken hebben via de mail. Vervolgens is er na 2 maanden nog een keer contact via de mail, om te kijken hoe het met je gaat, waar je nog hulp bij kan gebruiken en natuurlijk om vragen te stellen. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een behandeltraject naar aanleiding van het advies. Klik daarvoor hier.

Voorbeeld van uitslagen

Cliënt A (25 jaar)
De EMB test liet zien dat cliënt A haar darmen en hormonen uit balans waren. Daarnaast was er sprake van een groot tekort aan vitamine B12 en magnesium en een licht tekort aan vitamine B1. Daarnaast is de lever overbelast en zijn er verhouding veel monocyten aanwezig in het bloed. Ook liet de EMB zien dat deze cliënt niet goed tegen gluten en lactose kan en dat er sprake is van een hoge belasting aan exorfinen. Door middel van gericht advies werken wij nu samen aan het herstellen van de darmen en de hormonen en worden de tekorten aangevuld. 

Cliënt B (35 jaar)
De EMB test liet zien dat cliënt B intolerant is voor koemelk en dat er verschillende parasieten aanwezig zijn. Ook is de darmflora uit balans (dit komt vaak samen voor). Bovendien is er sprake van licht tekort aan vitamine A, C en een groot tekort aan magnesium. Met een gericht voedings- en suppletieadvies zijn we aan de slag gegaan om de parasieten te elimineren, de darmflora weer in balans te brengen en de voedingstekorten aan te vullen.

Ervaringen van klanten

Veelgestelde vragen

Jazeker! De meeste klanten laten bloed prikken bij een prikpunt in de buurt, dat is helemaal geen probleem. Het bloed wordt dan naar het gespecialiseerde laboratorium gestuurd en ik ontvang te uitslag van de test. De uitslag bespreken we dan via Zoom (online programma) of via de telefoon, net wat jij prettig vindt.
Niet veel! Als je bij mij langs komt is het bloed via een vingerprikje genoeg. Als je naar een lokaal prikpunt gaat, volstaat 1 buisje.

Over het algemeen krijg ik de uitslag na 2-3 weken. Ik laat je weten wanneer de uitslag binnen is, zodat we een afspraak kunnen plannen om de uitslag te bespreken.

Jazeker! Op basis van de uitslag van de EMB werk ik een geheel persoonlijk voedings- en suppletieplan uit, waarin de uitslag nog een keer wordt besproken (in begrijpbare taal!), je een plan van aanpak, persoonlijk voedings- en evt. suppletieadvies, recepten, voorbeeld dagmenu’s en keuzelijsten vindt. Alles wat je nodig hebt om je vage klachten aan te pakken!

Natuurlijk! Als we de uitslag van de EMB bespreken, bespreken we ook wat jij denkt dat je nodig hebt om op de lange termijn je vage klachten aan te pakken. Als we beide het idee hebben dat jij baat hebt bij coaching, dan kan je losse consulten boeken of we stellen een persoonlijk traject samen. Een persoonlijk traject bevat ook altijd de mogelijkheid om vragen te stellen via de mail en je krijgt mijn mobiele nummer zodat je altijd mijn hulp in kan schakelen, waar je ook bent.

De EMB kan zeker ook bij kinderen worden uitgevoerd. Dit kan door middel van bloedafname, maar ook door middel van wangslijmvlies. Als kinderen dus bang zijn voor naalden of prikjes, kan een groot deel van het onderzoek nog steeds worden uitgevoerd door middel van wangslijmvlies. Stuur even een mailtje als je vragen hebt hierover, ik leg je graag meer uit.

Hoeveel kost de EMB?

EMB - nieuwe klant

Nog geen eerdere afspraken gehad
399
 • Uitgebreide intake á 90 minuten inclusief bloedafname voor EMB
 • Uitgebreid vervolgconsult á 60 min om de uitslag te bespreken
 • Persoonlijk voeding- en suppletieplan met de uitgewerkte uitslag, plan van aanpak, advies en tips wat betreft voeding en suppletie
 • Contactmoment na 3 maanden om voortgang te bespreken
 • 10% korting op supplementen
Populair

EMB - bestaande klant

Al eerder een intake gehad of een traject gevolgd
250
 • Bloedafname voor EMB
 • Uitgebreid vervolgconsult á 60 min om de uitslag te bespreken
 • Persoonlijk voeding- en suppletieplan met de uitgewerkte uitslag, plan van aanpak, advies en tips wat betreft voeding en suppletie
 • Contactmoment na 3 maanden om voortgang te bespreken
 • 10% korting op supplementen

*De kosten van een EMB is inclusief de bloedtest zelf (materiaal en inkoop), verzendkosten, de afnametijd, de analysetijd in een gespecialiseerd laboratorium, het bespreken van de uitslag en het plan van aanpak tijdens een vervolgconsult en het opstellen van een persoonlijk voeding- en evt. suppletieadvies. De EMB is eventueel in twee termijnen te betalen.

Scroll naar top