Heb je behoefte om een maaltijd te eten met veel groenten? Maar wel iets wat makkelijk te maken is? Lees dan even verder voor het recept van deze lekkere soep van courgette en spinazie!
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 300 gram spinazie
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- Italiaanse kruiden (poeder)
- Kurkuma (poeder)
- Himalyazout
- Verse zwarte peper
- 2 cm verse gember
- Kokosolie of ghee
- 4 tl bouillonpoeder (vrij van gist) of 2 bouillonblokjes (vrij van gist, biologisch)
Bereiding
- Was de courgette en snijd in blokjes.
- Pel de rode uien en snipper fijn. Doe hetzelfde met de knoflook (of pers deze). Houd apart.
- Was de verse gember en snijd in stukjes.
- Neem een grote (soep)pan en doe hier 2 eetlepels kokosolie of ghee in.
- Fruit de knoflook en rode ui op laag vuur totdat deze glazig zijn (+- 3 minuten).
- Voeg de gesneden courgette toe, schep om en bak 5 minuten. Pas op dat de knoflook niet verbrandt. Blijf goed omscheppen.
- Voeg de bouillonpoeder of bouillonblokjes, de verse gesneden kruiden, de Italiaanse kruiden, kurkuma, verse gember en 800 ml water toe en zet op zacht vuur. Roer even goed door.
- Laat het mengsel gedurende 20 minuten (met een deksel) zacht koken.
- Check na 15 minuten even of de courgette goed zacht zijn. Is dit zo? Dan is je soep klaar om gepureerd te worden!
- Haal de soep van het vuur, voeg de verse spinazie toe en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Schep de soep in een kom en voeg eventueel pompoenpitten toe (zoals ik heb gedaan) voor extra onverzadigde vetzuren, vitamines en mineralen en zodat je tijdens het eten van de soep moet kauwen (activeert de aanmaak van onze spijsverteringsenzymen)
- Bon appetit!
*Met dit recept kan je drie tot vier kommen vullen. Ik houd van een dikkere soep, dus daar is het recept ook op gebaseerd. Houd jij van een meer vloeibare soep? Voeg dan meer water toe.