Heb je zin in een groot bord pasta, maar wil je toch niet zoveel koolhydraten eten? Deze maaltijd zorgt gegarandeerd voor een vol gevoel en is echt SUPER lekker! De zoete aardappel spaghetti (je weet wel, net als de courgetti) van AH is echt een hit als je het mij vraagt! Als je lekker snel en voedzaam wil eten moet je dit recept écht eens maken. Je gaat er geen spijt van krijgen!
Ingrediënten
- 200 gram spaghetti van zoete aardappel (AH)
- 150 gram broccoli
- 100 gram cherry tomaatjes
- 100 gram garnalen
- 1 teen knoflook
- Pesto met basilicum (twee eetlepels ongeveer)
Bereiding
Dit wederom is eigenlijk ook heel simpel, want je kan bijna alles weer in één pan gooien (waar ik altijd er blij mee ben, ik houd namelijk niet zo van afwas, haha):
- Snijd de juiste hoeveelheid broccoli in kleine roosjes (maar neem gerust meer want broccoli is super gezond!)
- Zet water op en kook de broccoli kort als het water kookt. Denk aak 3-4 minuutjes.
- Zorg dat de pan heet is en bak de geperste knoflook even kort aan. Gooi er vervolgens de zoete aardappel spaghetti bij en bak deze totdat deze zacht begint de worden.
- Spoel de garnalen af en gooi deze bij de zoete aardappel spaghetti.
- Voeg vervolgens ook de gesneden cherry tomaatjes toe.
- Voeg de pesto toe en mix het geheel goed. Laat nog een paar minuutjes op een zacht vuurtje garen.
- Schep alles in een (diep) bord en eet smakelijk!
Ik vind het leuk als je mij laat weten of je dit gerechtje lekker vond of tag mij in de foto van je bordje op instagram met #healthybodyandmindset zodat ik je creatie kan zien!
Voedingswaarden:
544 kcal – kh 59,8 gr (wv 11,3 gr suiker), eiwit 30,4 gr, vet 16,9 gr, vezels 7,8 gr.
Liever een plantaardige maaltijd eten? Of misschien zin iets heel anders?