Heb jij zin in een lekkere maaltijd, die snel klaar is en ook nog omega 3-vetzuren bevat? Dan moet je deze simpele maaltijd echt eens proberen! Deze maaltijd staat binnen 15 minuten op tafel en is nog super lekker ook :). Goed voor je hersenen en je humeur!
Ingrediënten
- 200 gram haricots verts (Bonduelle, diepvries of vers – sperziebonen kan natuurlijk ook!)
- 80 gram zoete aardappel blokjes (Aviko, diepvries – vers is gezonder maar kost meer tijd)
- 100 gram zalmblokjes (Jumbo of AH, diepvries of zelf maken van een zalmmoot)
- Kruiden naar smaak (ik heb een snufje peper gebruikt)
Ook heel lekker met volkoren pasta of pasta gemaakt van rode linzen of groene erwten (50 gram, AH).
Bereiding
- Voeg, zodra de koekenpan heet is, de zoete aardappelblokjes toe (moeten ongeveer 10 minuten bakken).
- Zodra de aardappelblokjes aan de buitenkant niet meer bevroren zijn, kan je de bevroren of verse haricots verts toevoegen. Vers zijn ze in 4-5 gaar, bevroren in 8 minuten. Schep regelmatig om.
- Als de zoete aardappelblokjes en haricots verts een paar minuten bakken, voeg je de (bevroren) zalmblokjes toe. Schep nog een paar keer om en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten bakken.
- Als de zoete aardappelblokjes zacht zijn, de zalm een krokant randje heeft (maar van binnen nog glazig is) en de haricots verts de gewenste gaarheid hebben kan je alles op een bord scheppen en gaan genieten van je simpele, maar voedzame maaltijd!
- Eet smakelijk!
Ik vind het leuk als je mij laat weten of je dit gerechtje lekker vond of tag mij in de foto van je bordje op instagram met #healthybodyandmindset zodat ik je creatie kan zien ?. Ik weet in elk geval wat ik ga eten dit weekend!
Voedingswaarden:
416 kcal – kh 29 gr (wv 14 gr suiker), eiwit 26 gr, vet 20 gr (wv ongeveer 17 gram onverzadigd), vezels 9 gr.
Toch meer zin in garnalen? Of misschien zin iets heel anders?