Eet jij plantaardig/vegan maar heb je even geen inspiratie? Of heb je haast? Dan moet je deze simpele maaltijd echt eens proberen! Deze plantaardige maaltijd staat binnen 15 minuten op tafel en bevat ook nog eens heel veel vezels :).
Ingrediënten
- 200 gram (gesneden) snijbonen
- 30 gram boekweitkorrels
- 100 gram tempeh blokjes
- 50 gram zeewiersalade
- Enkele cherry tomaatjes (+- 80 gram)
- Evt. een scheutje sojasaus
Ook heel lekker met bijvoorbeeld spelt couscous (AH)! Indien je niet van boekweit houdt, is spelt couscous of zilvervliesrijst een goed alternatief.
Bereiding
- Kook de snijbonen (8-15 min) en boekweit korrels (5 min) gaar.
- Bak tegelijkertijd de tempeh blokjes in wat (kokos)olie. Schep regelmatig om.
- Giet de snijbonen en boekweit korrels af en schep in een kom of op een (diep) bord. Voeg de tempeh blokjes, zeewier en cherry tomaatjes toe en mix alles door elkaar (dat doe ik althans, haha).
- Eet smakelijk!
Let op! Omdat de tempeh relatief veel kcal bevat (in vergelijking met bijv. mager vlees) zorg ik er altijd voor dat ik bewustere keuzes maak wat betreft koolhydraten en groenten. Maar doe vooral wat goed voelt voor jou 🙂
Ik vind het leuk als je mij laat weten of je dit gerechtje lekker vond of tag mij in de foto van je bordje op instagram met #healthybodyandmindset zodat ik je creatie kan zien ?.
Voedingswaarden:
553 kcal – kh 41 gr (wv 17,7 gr suiker), eiwit 25,1 gr, vet 26,7 gr, vezels 21,2 gr.
Toch meer zin in garnalen? Of misschien zin iets heel anders?
Pingback: Super snelle, simpele en gezonde maaltijd met tonijn
Pingback: Een burger ongezond? Deze lekkere en gezonde burgers zorgen voor een blije buik en mood!
Pingback: Smaakvolle maaltijd met zoete aardappel spaghetti, garnalen en groenten