Snelle maaltijd met een écht gezonde en lekkere burger

Heb je zin in een hamburger, maar staan de voedingswaarden je een beetje tegen? Dan kan ik je echt aanraden om deze nieuwe burger(s) op basis van zeewier en tonijn van Seagreen (AH) te proberen! Er is ook nog een variant met zalm, die ga ik later deze week testen. Het is qua structuur niet helemaal hetzelfde als een gewone hamburger, maar het is dan ook een veel gezonder alternatief. Desondanks toch lekker!

Ingrediënten

 • 160 gram Seagreen Wakame tonijnburger (= 2 stuks, AH)
 • 70 gram zeewiersalade
 • 1 paprika, gesneden
 • 100 gram sojabonen
 • 40 gram gesneden peen (julienne)
 • evt. benodigdheden voor een dressing

Ik heb geen koolhydraatbron toegevoegd, maar dit kan uiteraard wel.

Bereiding

Eigenlijk is dit recept zo simpel dat uitschrijven misschien niet nodig is, maar het recept is zo lekker dat ik hem toch wilde uitwerken :). Komt ‘ie:

 1. Ik had kant en klare julienne gesneden peen, maar indien je een keukenmachine hebt of hele goede snij-skills, begin je met het snijden van de peen.
 2. Snijd ook de paprika in repen en pel de sojabonen (of koop deze al kant en klaar).
 3. Grill of bak de burgers aan beide kanten, zodat ze een krokant laagje krijgen van buiten, maar van binnen nog zacht zijn. Ik heb zelf gekozen om ze te grillen in een grill-pan.
 4. Laat de burgers even kort afkoelen als ze goed zijn en snijd deze in stukken (zodat je ze makkelijker kan eten :))
 5. Als je de burgers in stukjes hebt gesneden, vul je je bord met de zeewiersalade en sojabonen en voeg je de peen en gesneden burgers toe. Ik heb er zelf geen dressing bij gegeten, maar ik kan me voorstellen dat je dat wel zou willen. Ik zou gaan voor iets met een oosters tintje of een druppeltje mayonaise aan de peen toevoegen (een julienne gesneden appel in combinatie met de peen en een paar druppels mayonaise is echt heel lekker!).
 6. Eet smakelijk!

Ik vind het leuk als je mij laat weten of je dit gerechtje lekker vond of tag mij in de foto van je bordje op instagram met #healthybodyandmindset zodat ik je creatie kan zien!

Voedingswaarden:

441 kcal – kh 21,5 gr (wv 11,9 gr suiker), eiwit 35,9 gr, vet 19,9 gr, vezels 14,7 gr.

Liever een plantaardige maaltijd eten? Of misschien zin iets heel anders?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven