Quinoa salade recept vegan plantaardig

Quinoa salade met verse kruiden

Heb je zin in een salade maar wil je wel een salade eten die vult? Of heb je inspiratie nodig voor een plantaardige maaltijd? Dan is dit recept met quinoa en verse kruiden echt iets voor jou!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram (witte) quinoa
  • 85 gram rucola
  • 100 gram granaatappelpitjes (direct uit granaatappel of los gekocht)
  • 50 gram pompoen-, zonnebloem- en pijnboompitten
  • 2 avocado’s
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 verpakking verse tuinkers (=20 gram)
  • Voor de dressing:
    • 3 el olijfolie
    • 2 tl honing
    • Scheutje citroensap
    • Himalyazout
    • Verse zwarte peper

Bereiding

  1. Kook de quinoa in een kleine pan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd 2 avocado’s in blokjes en houd apart.
  3. Snijd de verse basilicum en tuinkers fijn.
  4. Meng 3 el olijfolie, 2 tl honing, een scheutje citroensap en wat himalayazout en verse zwarte peper tot een dressing. Is de dressing iets te zoet naar jouw smaak? Voeg dan nog wat olijfolie en citroensap toe. Is de dressing iets te zuur? Voeg dan iets meer honing toe. Houd apart.
  5. Giet de quinoa af zodra deze klaar is en maak los met een vork. Doe de quinoa vervolgens in een grote kom of schaal.
  6. Voeg de rucola, avocado en kruiden toe en hussel het geheel goed door. Voeg vervolgens het grootste gedeelte van de granaatappelpitjes en pompoen-, zonnebloem en pijnboompitten doe.
  7. Verdeel de dressing over de salade en hussel wederom goed door.
  8. Schep de salade over het gewenste aantal border en garneer met de overgebleven granaatappelpitjes en pompoen-, zonnebloem en pijnboompitten.
  9. Eet smakelijk!

*Dit recept is voor ongeveer 4 porties. Als je dit recept voor 1 persoon maakt, deel dan de ingrediënten door vier.

Liever iets anders eten?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: