Ben je vaak futloos, heb je moeite om je te concentreren of ben je snel overprikkeld?

Of wil je gewoon weten of jouw lichaam voldoende van neurotransmitters aanmaakt?

Dan is een neurotransmitter profiel echt iets voor jou!

Het neurotransmitter profiel is een speciale test waarbij je een vragenlijst invult om inzicht te krijgen in tekorten aan neurotransmitters of om inzicht te krijgen in een disbalans in diezelfde neurotransmitters. Onze neurotransmitters zijn de zogenaamde stofjes in onze hersenen die heel belangrijk zijn voor de overdracht van allerlei signalen tussen onze hersencellen. Daarnaast zijn onze neurotransmitters ontzettend belangrijk om ons goed in ons vel te voelen. Bepaalde tekorten of een disbalans kan voor veel verschillende klachten zorgen en deze test geeft precies aan wat jij kan doen om die balans te herstellen.  Dus ben je regelmatig moe en futloos, slaap je slecht, heb je moeite om je te concentreren, ben je regelmatig somber of ben je snel overprikkeld? Of heb je vaak last van je darmen? Dan kan deze test hele waardevolle inzichten geven.

(Vage) klachten komen namelijk altijd ergens vandaan, alleen soms moet je verder kijken en de verschillende verbanden kunnen leggen. Dit noemen we een holistische kijk op onze gezondheid. Deze test laat zien of er sprake is van een tekort aan een of meerdere van vier belangrijke neurotransmitters: dopamine, acetylcholine, GABA en serotonine. Ook laat deze test zien of er sprake is van een disbalans. Wat verder uniek is aan deze test, is dat het naast een overzicht van de tekorten, ook laat zien hoeveel van een neurotransmitter jij van nature aanmaakt. Als jij van nature weinig van een van de neurotransmitters aanmaakt, kan je bij een klein tekort toch al klachten ervaren. Daarom is deze test zo’n waardevolle aanvulling op een Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB), omdat je met deze combinatie niet alleen inzicht krijgt in de mogelijke tekorten, maar ook in de hoeveelheid neurotransmitter die jij dus van nature aanmaakt. Door dit allemaal in kaart te brengen, kunnen we veel efficiënter klachten aanpakken. Want dat is natuurlijk het doel! 

Welke neurotransmitters worden er gemeten?

Dopamine
Dopamine is onze motivator. Dopamine zorgt ervoor dat we energie hebben, gemotiveerd zijn en maakt dat we in actie komen. Ook speelt dopamine een belangrijke rol bij het goed functioneren van onze spieren. Voldoende dopamine is nodig om ons voldaan en gelukkig te voelen.

Acetylcholine
Acetylcholine speelt een belangrijke rol in het doorgeven van signalen van de zenuwcellen naar onze spiercellen. Ook speelt het een belangrijke rol bij het verwerken van informatie in onze hersenen. Acetylcholine zorgt er dus voor dat onze hersenen en spieren goed kunnen communiceren, maar ook dat we goed kunnen denken en schakelen.

GABA
GABA is de rustgever voor onze hersenen. Het is een remmende neurotransmitter welke ervoor zorgt dat bepaalde signalen minder binnen komen en worden doorgegeven. Ook zorgt het ervoor dat het lichaam kan ontspannen. Voldoende GABA is daarom noodzakelijk voor voldoende rust in ons hoofd en ons lijf. 

Serotonine
Serotonine is ons “geluks-neurotransmitter” en niet zonder reden. Serotonine speelt een belangrijke reden bij onze gemoedstoestand, onze slaapkwaliteit en is de voorloper van melatonine, ons “slaaphormoon”.

Het doel van het neurotransmitter profiel is om inzicht te krijgen in mogelijke tekorten en een disbalans in de verschillende neurotransmitters, om zo te achterhalen waardoor jij bepaalde klachten ervaart.

Hoe gaat deze test in zijn werk?

Deze test werkt eigenlijk heel simpel: je ontvangt van mij een vragenlijst, samen met een handleiding, via de mail. Het is dan aan jou om deze vragenlijst zo goed en eerlijk mogelijk in te vullen. Zodra je dit hebt gedaan, stuur je de vragenlijst naar mij retour en ga ik aan de slag met de interpretatie. Ik analyseer de uitslag en schrijf voor jou precies uit wat deze uitslag wil zeggen en wat dit precies voor jou betekent. Ook geef ik jou iets meer informatie over de verschillende neurotransmitters en hun functie. Vervolgens werk ik voor jou een persoonlijk advies uit omtrent voeding, suppletie en leefstijl. Deze uitwerking, met analyse/interpretatie en persoonlijk advies ontvang je vervolgens in je mail. 

Ervaringen van klanten

Veelgestelde vragen

Jazeker! Dat is juist zo fijn aan deze test, je hoeft niet fysiek langs te komen om deze test uit te voeren. Je krijgt de vragenlijst via de mail toegestuurd, net als de uitslag.

Zodra jij de vragenlijst retour hebt gestuurd (via de mail) ontvang je de uitwerking en het advies binnen 3 werkdagen.

Jazeker! Op basis van de uitslag van de test werk ik een persoonlijk advies uit, waarin de uitslag wordt besproken (in begrijpelijke taal!) en waarin je persoonlijk advies krijgt rondom voeding, suppletie en leefstijl.

Hoeveel kost een neurotransmitter profiel?

Neurotransmitter profiel

Nog geen eerdere neurotransmitter analyses gehad
79
  • Analyse van de door jou ingevulde vragenlijst
  • Interpretatie van de verschillende tekorten
  • Interpretatie van disbalansen
  • Uitwerking van de uitslag
  • Persoonlijk advies rondom voeding, suppletie en leefstijl
  • Korting op supplementen
  • Twee weken de tijd om je vragen te stellen via de mail

*De kosten van een neurotransmitter profiel is inclusief het versturen van de vragenlijst, het analyseren en uitwerken van de uitslag en het opstellen van een persoonlijk voeding, suppletie en leefstijl advies. De uitwerking van de test is geschreven dat je precies begrijpt wat er uit de test is gekomen en waarom bepaalde adviezen voor jou een goed idee zijn.

Let op: het neurotransmitter profiel en de gegeven adviezen zijn slechts ter indicatie en zijn niet bedoeld om een diagnose te stellen en/of het genezen, behandelen of voorkomen van ziekte. Indien noodzakelijk zal er altijd een doorverwijzing naar de huisarts worden gegeven, zodat deze de situatie kan beoordelen en eventuele vervolgstappen in gang kan zetten. Het advies wordt geschreven aan de hand van de door de cliënt beschikbaar gestelde informatie en heeft een holistische insteek. Om deze reden kunnen waarden uit deze test op geen enkele wijze vergeleken worden met reguliere waarden. Het geschreven advies vervangt nooit de diagnostiek, verpleging en verzorging vanuit de reguliere gezondheidszorg. Het opvolgen van het gegeven advies is geheel op eigen risico.

Scroll naar boven