banner-quote-voedingspatroonmindset

Werkwijze

Wat is mijn werkwijze?

Als voedingsdeskundige is het mijn missie om jouw kennis over voeding te vergroten, je praktische tips en tools te geven en samen aan je mindset te werken, zodat jij je weer fit en energiek gaat voelen. Ik kijk hierbij niet alleen naar je voedingspatroon, maar ook naar andere (lichamelijke) klachten, je algehele leefpatroon, omgevingsfactoren, je emoties etc. Ik probeer jouw probleem zo goed mogelijk in kaart te brengen, zodat we samen naar een oplossing kunnen werken. Door zowel je voedingspatroon als je mindset aan te passen, zal jij een slanker lichaam, een betere weerstand, meer energie en een beter zelfbeeld creëren. Maar ook preventief kan voedingsadvies heel waardevol zijn, zodat je in de toekomst ook fit blijft.

De consulten

Tijdens de intake zullen we kennis maken, zal ik je een vragenlijst laten invullen, een lichaamsanalyse doen en probeer ik een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van hoe jouw leef- en eetpatroon eruitziet, zodat ik je zo goed mogelijk kan helpen. Ook vraag ik je, voor de intake, een voedingsdagboek bij te houden (3 of 4 dagen). Met behulp van de vragenlijst, het voedingsdagboek, de lichaamsanalyse en de informatie van de intake stel ik een persoonlijk voeding- en mindsetplan op. Dit plan zal ik tijdens het tweede consult met je bespreken en aanpassen indien nodig. Ook bespreken we samen hoeveel tijd we nodig hebben om je doel te bereiken en geef ik je praktische oefeningen mee om aan je mindset te werken.

Het persoonlijk voedingsplan bestaat o.a. uit:

  • Analyse van de vragenlijst, lichaamsanalyse, voedingsdagboek en de intake
  • Je doelen en het plan van aanpak
  • Voorbeelden van recepten en tussendoortjes
  • Mindset oefeningen
  • Extra tips en adviezen

In de vervolgconsulten evalueren we hoe het gaat en waar je nog hulp bij nodig hebt. Dit is belangrijk, omdat we zo kunnen evalueren welke veranderingen er nog nodig zijn of waar jij nog behoefte aan hebt, om te zorgen dat je dit nieuwe leef- en eetpatroon blijvend kunt volhouden. Indien gewenst, is het ook altijd mogelijk om een winkelconsult in te plannen. Tijdens dit consult leer ik je welke producten je uit de supermarkt het beste kan kiezen en welke je beter kan vermijden, door bijvoorbeeld de etiketten te lezen.

Uiteraard is het ook mogelijk om een los (informatief) consult te plannen, om je op weg te helpen of specifieke vragen te beantwoorden. Heb je specifieke vragen, dan hoor ik dat graag voor het consult, zodat ik deze kan voorbereiden.

Meer informatie over de consulten? Of online coaching?

 

Scroll naar top