Visie

In de huidige maatschappij heeft men veel haast en kopen we veel eten ‘on the go’. Alhoewel we vroeger veel onbewerkte, verse voeding aten, eten we tegenwoordig steeds vaker bewerkt en kant-en-klaar eten. Deze voedingsmiddelen zitten vaak vol suiker, ongunstige vetten en kunstmatige toevoegingen. Wat in de supermarkt wordt verkocht onder het mom van ‘gezond’, blijkt tegenwoordig niet altijd gezond te zijn.

Gevolgen

Bovendien komt overgewicht steeds vaker voor in de samenleving. Inmiddels heeft meer dan 50% van de mensen in Nederland overgewicht. We zijn niet bezig met het voeden van ons lichaam, maar we vullen het. Dit wil zeggen dat ze ons wel brandstof geven, vaak in de vorm van een hoog gehalte aan koolhydraten, maar geen essentiële voedingsstoffen bevatten. Vaak ontstaan er ontstekings gerelateerde klachten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, reuma en sommige huidproblemen. En dat terwijl gezonde voeding een belangrijke rol kan spelen in de behandeling van chronische ziekten. Zonde, want gezond eten kan heel makkelijk en lekker zijn!

Ons huidige voedingspatroon heeft er tevens voor gezorgd dat onze lever het zwaar te verduren heeft. De lever is namelijk van cruciaal belang voor het ontgiften van het lichaam. Niet alleen wat betreft eten, maar ook wat betreft medicijnen, tabak en alcohol. Gezond eten zorgt er niet alleen voor dat je lever minder hard hoeft te werken, maar het zorgt er ook voor dat de lever beter in staat is afvalstoffen te verwijderen.

Hoe dan wel?

Voeding is dus niet alleen nodig om ons energie te geven, maar ook om onze organen te voorzien van voedingsstoffen, zodat ze beter kunnen functioneren. Voeding is daarom een heel krachtig middel. Daarom wil ik, samen met jou, zorgen dat voeding vóór je gaat werken, zodat je lichaam weer in balans komt en jij je weer fit en energiek gaat voelen!

Meer informatie over mijn werkwijze? Of inspiratie nodig voor makkelijke en voedzame maaltijden?

Scroll naar top